Hautatud hapukapsas

Hautatud hapukapsas

Hapukapsas on meie toidulaual tihe külaline, see täitsa tavaline hapukapsas, mitte purgis valmis praekapsas. Meile meeldib seda lisada lihtsalt toidu kõrvale, salati asemel või lisaks (lihtsalt sellisena, nagu see on) või siis hautatult.

 Hapukapsa kasulikkus ei ole vist enam saladus? Selles on rohkelt c vitamiini ning see parandab soolestiku mikrofloorat ja mida kõike. Netist leidub rohkelt infot, esimese ropsuga leidsin selle ja selle.

Paar päeva tagasi tuli mul kohe tappev isu kuldse kolmiku järele – hautatud hapukapsas, keedetud sardellid ja Põltsamaa sinep. Mäletate seda söögisaalide lõhna? 

Teadsin, et kodus on meil hautatud hapukapsas ja sinep olemas, vaja ainult juurde osta sardelle. Poes abikaasaga vesteldes selgus, et hapukapsas ongi hoopis söödud ning uue hautamiseks aega polnud, seega ostsime purgis praekapsa.

Esimese ampsuga üllatusin ebameeldivalt! Kapsas oli vastikult magus! Milleks nii palju suhkrut? Ma ei kujuta ette kui palju suhkrut sööb see inimene sisse, kes ostab kõik või enamuse toidu valmiskujul? 

Kuidas mina hapukapsast hautan? Ikka lihtsalt. 😀

Hautatud hapukapsas

  • 1 kg värsket hapukapsast (Ostan tavaliselt Jaagumäe porgandiga hapukapsast)
  • 2 sl mett
  • 1 sl jämedat meresoola
  • 2-3 tk suitsukonti/peekonit (seda võid lisada vajadusel)
  1. Pane hapukapsas potti, lisa mesi, sool ning lisa nii palju vett, et kapsas on just ja just vee all. 

  2. Hauta vaiksel tulel 1-1,5 tundi

 

Hapukapsas peabki olema hapukas (see on minu arvamus), kui mõni väidab, et talle maitsebki magus hapukapsas, siis tuleks mõelda kas maitseb see magus või maitseb hapukapsas. Mida rohkem süüakse suhkrut, seda rohkem seda ka vaja on ning tihtilugu isegi ei märgata kui magusaid toite süüakse!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top