Kepler ja hamburgerikaste

Kepler ja hamburgerikaste

Eilne pühapäev oli hästi rahulik ning selline mõnusalt laisk. Algas see tunde kestva perekondliku hommikusöögiga ning lõppes tunde kestva nina raamatus logelemisega. 

Mul on kontorinaabriks e-raamatupood ning meil on kujunenud sellised suhted, et kui minu soovi nimekirjast või üldse midagi huvitavat tuleb, siis ta annab mulle teada. Nüüd siis täienes minu Joona Linna sari 2 raamatu võrra. 

Keplerit on kerge lugeda, ta on kaasahaarav ja huvitav. Eile õhtul lugesin üle poole raamatust. Vahelduseks oli nii mõnus keerata ennast villateki sisse kerra ja lugeda head raamatut. Vahepeal kobis poeg oma Sookolli ja sisalikuga ka kõrvale ning lugesime koos. 

Siia vahele soovitan teist raamatut ka, sest muidu läheb meelest, KATI HIEKKAPELTO: KOLIBRI. Peategelane on 30-ndates kriminaalpolitseinik, kes on kolinud lapsena Jugoslaaviast Soome. Kolinud töö pärast tagasi oma kodulinna Oulusse, saab ta lahendamiseks juhtumi, kus terviserajalt leitakse surnuks tulistatud noor naine. 

Laupäeval täitus mul aastaid. Ma ei ole sünnipäevade fänn, see ei ole minu jaoks eriline päev. Minu jaoks on kõik päevad erilised. Minu arvates pead sa oma lähedasi meeles pidama iga päev, mitte mõned korrad aastas. 

Minu vanem poeg tegi mulle ilusa kaardi, millel ilutses suurelt 26. See on meie omavaheline nali, mul täitub juba üle 10 aasta 26 aastat. Ei, ma ei häbene tegelikult oma aastaid.

Laupäeval tegime me lambalihaśaślõkki ja hamburgereid.  Kui ma vaid teaks täpselt mida ma sinna marinaadi sisse uhasin, kuid ma jälle ei mõõtnud koguseid (nagu ikka, mul käib kõik tunde ja silma järgi).

Kogused umbes olid sellised:

Liha oli ehk 4-5kg. Sinna sisse läks 10 Peipsi sibulat, 2 sl suitsutatud paprikapulbrit, soola, pipart, 1 dl mett, 2dl valge veini äädikat ja paar sl tüümianit. 

Seisis see nädalakese jahedas ning liha oli super!

 

Toitudest ma ei jõudnudki (söödavalt ilusaid) pilte teha. Selle pildi klõpsasin kiiruga  enne sauna minekut (jah, meil on nui neljaks – saun igal laupäeval, see on meie pere aeg ja suisa traditsioon). Lammast sõime tśillimajoneesi, lavaśśi ja rohelisega. Tean, mu taldrik ei näe võimas välja, kuid laual oli veel rohelist ja ma kahmasin kätega juurde.

Tegelikult tahtsin ma kirja panna hamburgerikastme retsepti, seda olen ma aastaid juba teinud ning selle valmistamine on äärmiselt lihtne (see olevat suisa Big Mac-i retsept).

Vaja läheb:

  • Majoneesi
  • Marineeritud kurki
  • Sinep
  • Valge veini äädikas
  • Küüslaugupulbrit
  • Sibulapulbrit
  • Paprikapulbrit

Mina võtan 200gr majoneesi (nüüd teen ise, retsepti leiad siit, sel korral küüslauku ainult ei lisa).

2-3 marineeritud kurki, riivitult või väga väikesteks tükkideks lõigatuna

ja teisi asju lisan 1-2 tl kaupa, maitsen ning vajadusel lisan. Segad ja valmis. 

 

Ilusat esmaspäeva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top