Köögiviljapüree

Köögiviljapüree

Lihatu. Lihtne. Kiire. Soodne. Maitsev. Ei, see ei ole beebitoit. 😀

Meesperele tegin eile karjala pada ja kartuliputru ning endale tegin köögiviljapüreed.

Kasutasin külmutatud köögivilju, lillkapsas-brokoli-porgand. 2 pakist tegin, lasin ära sulada. Sellest jagub kahele täiskasvanule ja üle jääb lusikatäis, nagu ikka. 🙂

Heitsin köögiviljad kuumale, õliga “vooderdatud” wok-pannile ning kuumutasin läbi ning keerasin kuumuse maha ning lisasin tiba vett (umbes 2-3dl), et nad saaksid haududa.

Mõned minutid hiljem hakkasin tuunima, kui vesi oli pm ära auranud – 1 tl curry pastat, soola, pipart, 1 sl kuivatatud küüslaugulaastusid, 1 tl paprikapulbrit, 1 tl kuivatatud tśillit, 1 tl tüümianit, kergelt kuumutasin läbi ja lisasin 1,5 dl vahukoort (purgist valasin, ei vahustanud), 100 g sulatatud juustu, lasin korraks keema ning saumikseriga mikserdasin püreeks, ma väga vaeva ei näinud, kergelt lasin läbi.

Ma olen märganud, et ma teen väga tihti, praktiliselt iga päev, meile ja lastele erinevat toitu. Mingit suurt müstikat või pirtsutamist selle taga ei ole, on ainult see, et me sööme tśillit väga palju ja lapsed seda muidugi ei söö. No vanem poeg tegelikult juba mõndasid toite maitseb, kuid ei suuda süüa. Meie “kergelt tśilline” tähendab seda, et nö vürtsikat toitu armastav hakkab higistama ning meile sobivalt vürtsikat toitu ei suudeta väga süüa.

No ma toon näite – tavaliselt süüakse jalapenosid ja nende tulisus on 3500-8000 SHUd ja meie sööme selliseid tśillisid nagu alates 350 000 SHUd.

Me just mehega rääkisime sellest, et võib olla osaliselt ka suurte tśilli koguste pärast meie kehas, ei ole me ka pikalt haiged olnud.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top