Las kallab, ka sadades on südames mul päiksekiir….

Las kallab, ka sadades on südames mul päiksekiir….

Täna kallab nagu oavarrest. Paus ja siis jälle kallab. Las kallab! Ikka kuulen siit-sealt, et suvi on nii kole, külm ja vastik. Meil siin küll ei ole, tulge vaadake ise! Ma olen leidnud ennast ikka mõttelt, et küll on alles ilus ja hea suvi! Sajab piisavalt (meie maasikad on saanud ilusti iga 3-4 päeva tagant vett ja me ise ei ole pidanud seda põllule vedama) ning need 3-4 päeva seal vahel on no nii ilusad ja päikeselised, et kohe rõõm! 

Tegelikult elame me lohus (no ei täitsa) ja oleme ümbritsetud metsadest, nõnda see soe ja päike meil püsivadki! 

Eile pärastlõunal sattusime poistega hoogu ja meisterdasime kohe hoolega, lihvisime, saagisime, lõikasime ja õlitasime. Tegime soojenduseks 2 lõikelauda, sinna otsa 2 riiulit ja poisid meisterdasid lõpuks endale hunniku püsse. 

Õhtul küpsetasin veel saia ning 1 sai läks kohe ahjusoojalt nigu niuhti kõhtu. Õhtul, viimaseid asju veel tuleva vihma eest korjates, nägin kuidas toonekurg üritas maanduda kanala katusele. Pärlid lõid selle peale sellise kisa lahti, et kurg lendas ehmunult oma maandumisvalmis ripakil jalgadega mõningad meetrid edasi ning maandus postile. 

Digestive retsepti pidin ka andma. Ma olen seda teinud nüüd 3 erinevat moodi ja ma ei teagi, milline see kõikse parem on. 

Retsept 1:

3 dl kaerajahu

4 dl jahu

1 muna

1 dl rõõskakoort

75gr margariini

2 dl fariinisuhkrut

0,5 dl valget suhkrut

1 tl soodat

1 tl soola (Oleneb täiest soolast, mõnda läheb vähem, pane igaksjuhuks vähem ja siis maitse). 

 

Retsept 2

3 dl röstitud ja jahvatatud kaerahelbeid ja 1 spl täis seesamiseemneid (röstimise lõpus heida 1 dl suhkrut kaerahelvestele peale ning sega).

4 dl nisujahu

1 muna

1 dl rõõskakoort

75 g võid

2 dl suhkrut

1 tl soodat

1 tl soola

*Rösti kaerahelbeid/seesamiseemneid kuival pannil, keskmisel kuumusel, pidevalt segades. 

 

Mätsi kokku ja valmis. Mina harjutan kätt taas kohupiimakoogiga (kohupiima tegin ise).

Retsept 3 on 100% täistera nisujahuga ja mulle see väga ei maitsenud. Seega seda ma ei pane siia kah.

 

 

 

 

 

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top