Leiva juuretise tegemine, nisujuuretis ja kõiksugu muid tähelepanekuid

Leiva juuretise tegemine, nisujuuretis ja kõiksugu muid tähelepanekuid

Ma hakkasin kirjutama juuretise tegemisest, kuid avastasin siis, et sellest nagu ei ole midagi kirjutada.

Alustasin sellest, et panin 2 sl rukkijahu ja tilgake vett purki ja segasin kokku hapukoorelaadse segu.

Purgile kaas peale, kinni ei keeranud ja panin purgi sooja kohta.

Järgmisel päeval kordasin – lisasin 2sl jahu, tilgake vett, segasin ja sooja kohta tagasi.

Toimetasin nõnda 6 päeva ja saingi juuretise valmis.

  • Õigel juuretisel ei tohi olla äädikalõhna! Peab olema mõnus hapukas- leivakas lõhn.
  • Minu juuretisega ei tulnud ka esimesel korral mingeid plönne, vaid sain väga hästi ja kiiresti kerkiva taigna. Siiani töötab hästi!
  • Natuke nisujuuretisest ka. Me ei ole nüüd ammu pärmisaiu söönud ning kui nüüd millalgi neid jälle tegin, siis hakkas kohe pärmi maitse hambasse, mulle meeldib ja mulle meeldib see, et olen harjunud hapusaia maheda mekiga.
  • Hapusaia saab kõikse parema ja vähehapuna siis, kui see nt hommikul käima panna ning samal päeval ka küpsetamiseni jõuda, siis tuleb õrnalt õrnalt hapukas sai.
  • Tõsi see on, et kõik jahud ei sobi kõigeks! Sama jahu, kuid pärmiga ei õnnestu (lihtsalt kerkib üheks meeletuks mulliks ja mullideks), kuid juuretisega tuleb jumalik! Panen pigem vähem pärmi, teen tugevama taigna, kuid ikka!
Ja ausalt, kui ma isegi teen tugevama taigna, tuleb sepik selline mull ja ainult selle jahuga!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top