Lihtne kohupiimakook

Koogi retsept

Muretaigna põhi:

7 dl jahu

3dl suhkrut

250g võid

1 muna

ja näpuotsaga soola

Lõikasin külma või kuubikuteks jahu, suhkru ja soola sisse, nõnda, et iga kuubikuke maandus jahusse. Peale lõin muna ning hakkisin noaga kõik ained segamini, nõnda, et lõpptulemus oli selline puru, mitte mass. Panin külmkappi tahenema kuniks valmistasin segu. Sea ahi 180 kraadi juurde.

Segu oli lihtne:

900g -1 kg kohupiima

3 muna

3 dl suhkrut

Lusika otsaga vaniljesuhkrut

Sega.

Pudistasin puru plaadile, pressisin õrnalt kokku, äärtest kõrgemale. Küpsetasin 180 kraadi juures umbes 10 minutit.

Peale valasin kohupiimasegu, raputasin peale kaneeli-suhkru segu (domineeris kaneel) ning pistsin ahju. Kui kauaks, seda ma ei oska väga täpselt ütelda. Kuniks kook on seda nägu, et on valmis, muretaigna ääred olid ilusti kuldpruunid ja kohupiimamass küpsenud nö tahkeks.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top