Mida, miks ja kui palju. Või vähe… (toiduriiulid ja külmkapp).

Mida, miks ja kui palju. Või vähe… (toiduriiulid ja külmkapp).

Ma hakkasin mõtlema meie külmkapi sisule, mis on meie põhilised asjad, mida me poest koju toome. 

Lihapoest ostame sealiha, maksa, kana, pelmeene, toorvorste ja tomatipastat.

  • Lihapoes on alati värske ja kvaliteetne hakkliha, nad teevad isegi vajadusel sulle eraldi värske hakkliha. Hind on 3,05eur/kg.
  • Lihatüki saad valida ise, kooti, konti, fileed, ribi jne.
  • Kanatiivad ostame sealt, sest need ei haise nagu poes müüdavad kanatiivad. 2eur millegagi on kilo.
  • Kanakaelu ostan koerale.
  • Kanamaksa ostan pasteedi jaoks.
  • Toorvorstid on ülimalt maitsvad ning hind on 4 eur millegagi kilo (vorste valmistavad nad kohapeal).
  • Pelmeenid teevad nad samuti ise, liha on sees kvaliteetne ning kilohind on odavam kui suures poes.
  • Tomatipastat ostan tavaliselt 1kg korraga ning seda kasutan ma tśillikastmes, pilaffis, makaronidel jne. 
  • Ja nende śaślõkki ostame ka aegajalt, sest see on tõesti puhtast lihast, ülimalt hea marinaadiga ning erinevalt poodides müüdavatest śaślõkkidest ei ole seal imelikke nahkasid, mida ei suuda isegi parimate hammastega ära nätsutada! Suur ämbrike maksab 9eur, seal on (vist) see 2kg.

Suurest toidupoest ostame üldjuhul võid, õli, jahud, pudrud, riisi, makaronilised, pärmi, kodujuustu, juustu, hapukoore, wc paberit ja pesuaineid, sinepit, oliive, juurikad-puurikad (kui saab juba enda põllult, siis neid poest ei osta), heeringat, kohupiima, seemned, röstitud ja suitsutatud paprikapulbrit, sool, suhkur, äädikas, sooda, kohv, jäätis, kaneel, ingver, pipar….. Vahel harva näksimiseks pähkleid, kartulikrõpse ja muud rämpsu, kuid seda harva.

Kala ostame kohaliku kaluri käest või otse Mati Kalapoe tśehhist. Veise, lamba, kitse ostame otse kasvatajatelt. Piima ostame meie oma küla mehelt. Mune saame oma kanadelt. 

No ja sealt edasi teeme kõik ise…. Vähemalt praegu tundub nii. 

 

 

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top