Mis on hea supi saladus?

Mis on hea supi saladus?

Puljong? Ma arvan küll, et puljong.

Ma tegin tänaseks kanasuppi, ma olen üldjuhul kasutanud ainult enda tehtud puljongit supipõhjaks, väga väga harva valmispuljongit.

Kuidas teha ise head puljongit?

Üks tähtsamaid asju on maitsestamine! Pigem üle ja rohkem, liiga läila puljong ei pane suppi särama!

Teine oluline asi on aeg. Puljong armastab pikka kuumutamist.

Kolmas tähtis seik on suhteliselt madal temperatuur. Ilusa selge puljongi saab madalal temperatuuril pikalt kuumutades.

Ma kasutasin 3 kanakoiba, 2 meeletult suurt sibulat, 5 porgandit, 8 küüslauguküünt, kohe eeskujulikult soola, pipart, peterselli ja tüümianit.

Kupatasin esimeseks koivad ära ning kuhjasin kõik potti ning peale valasin esiti umbes 2L vett (hiljem lisan teised u 2L). Liiter võib isegi rohkem panna, vaata kuidas tundub.

Vähemalt meie broileritest tuleb nii palju maitset ja rasva välja, et sellest kogusest saan ma umbes 1 suure supi tehtud ja säilitusse u 2L puljongit.

Puljongi lasen korraks peaaegu keemiseni ning keeran temperatuuri maha, minu pliidil 2-3le. Seal see siis vaikselt haudub umbes 4-5 tundi.

Täna juhtus see, et hakkasin soolapurgist otse soola puljongisse raputama, mul on selline megasuur purk, kuid sool oli kergelt kivistunud ning minu puljongi sisse prantsatas umbes pool kg soola.

Valasin küll vee kohe ära ning asendasin uuega, kuid ikkagi jäi liig soolane.

Sellest üle jäänud puljongist tegin tśillise puljongi ja jätsin tulevasteks suppideks.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top