Mustrõikasalat, awasezu kastmega

Mustrõikasalat, awasezu kastmega

Mulle maitseb mustrõigas, just sellisena kui see on. Selle riivimine on natuke tüütu, kõige kergem on seda viilutada noaga või koorimisnoaga.

Panen siia kergelt hapuka, mõnusalt krõmpsuva salati retsepti, väike vaheldus koorestele ja majoneesistele salatitele. 

 

Mustrõikasalat

  • 500 gr mustrõigast
  • 200 gr värsket kurki
  • 1-2 tk porgandit
  1. Viiluta aedvili, vala peale awasezu kaste, sega, anna natuke seista külmkapis (aegajalt segades) ja valmis ta ongi!

Awasezu kaste

  • 2 sl rafineerimata suhkrut
  • 2 sl äädikat
  • 1 sl seesamiseemneid
  • 1 sl sojakastet
  • näpuotsaga soola
  1. Sega kõik ained omavahel, vala aedviljale.

 (porgand on seal all peidus veel).

 

 – Mustrõika söömisega ei tasu üle pingutada, rõigas paneb sooled tööle. 

 – On eeskujulik oma c-vitamiini sisaldusega

 – Nimetatakse imerohuks, kuid tundub, et meil ongi tänapäeval kõik imeline, super, erakordne ja mis kõik veel!

 

Ikka mõõdukalt, parajalt kõike ja naudinguga! Eks?

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top