Nõgesepannkoogid, suvi ja broilerile marinaad.

Nõgesepannkoogid, suvi ja broilerile marinaad.

Nõges on üks ütlemata tänuväärne taim! Taaskord kutsutakse ka nõgest nõiataimeks, kuid mulle hakkab tunduma, et KÕIK taimed, mis mingit pidi kasulikud, on maa-aagilised nõiataimed.

Seega minu jaoks on nõges lihtsalt üks väärtuslik taim, mis kasvab meie looduses vabalt, metsikult ja on äärmiselt mitmekülgne ja kasulik.

Mida nõges sisaldab.  Ta sisaldab viis korda rohkem C-vitamiini kui sama kogus apelsini. Nõges sisaldab veel suurtes kogustes A- ja E-vitamiine, B-grupi vitamiine, biotiini, foolhapet, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, rauda, räni, mangaani, tsinki, vaske, koobaltit, niklit, kroomi, flouri, boori ja broomi. Nõges on kehas aluselist reaktsiooni soodustav toiduaine.

Imetavatele emadele – nõges sisaldab palju rauda ja on rinnapiima suurendava toimega. 

Rohkem saate lugeda siit.

Mina kuivatan nõgest tavaliselt talveks ning suvel teeme nõgesepannkooke või heida wok toitudesse.

Pannkookidesse kasutan ma Tammejuure mahetalu nisujahu, see on minu arvates parim jahu pannkookide tegemiseks! Nt juuretis ja see jahu kokku ei sobi, kisub kiiresti väga hapuks, kuid pannkoogitaignas jääb see mahe, pähkline ja kreemine.

Alustasin 2 l petist ja lisasin nii palju jahu, et taigen jäi suhteliselt paks. Lisasin 6 kanamuna, maitseks suhkrut ja soola ning kõike lõpuks segasin sekka kääridega viilutatud nõgeselehti.

Küpsetasime pannkooke õues, pliidil. Kõrvale tegin maasikamoosi ja ise sõin ma pannkooke hoopis hapukoorega. Jube hää!

Boileri-broileri paradiis

Tegelikult oleme juba natuke grillinud ka.

Täitsa oma liha ning marinaadi tegin nõnda, et võtsin mõned sellerilehed, kuivatatud ja värsket tüümianit, kuivatatud oreganot, lusikaga mett, soola, pipart ja umbes 2 dl siidriäädikat. Väga hea maitse tuli.

Aga mina tõttan taas, enne minekut pean veel Risotto ära lüpsma. 😀

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top