Singi-juustustritsel

Singi-juustustritsel

 

Minu vanem poeg tellib ikka vahest singi-juustustritslit (või kringlit või pirukat, kuidas millalgi tuju on ja välja kukub) 🙂 Täna siis jälle ning välja kukkus see täna pirukas mis pirukas.

 

Vaja läheb:

Pärmitainast, retsepti leiad siit

Täidis:

350 gr sinki

350 gr vorsti

2 toorest muna

150 gr sulatatud juustu

1 spl kuivatatud tüümiani

2 dl riivitud juustu

1 dl hapukoort

  1. Valmista pärmitaigen, jäta kerkima (mõneks tunniks).
  2. Lõika sink ja vorst väikesteks tükkideks.
  3. Sega kõik täidise ained kokku.
  4. Kui pärmitaigen on piisavalt kerkinud, jaga see kaheks ning tõsta teine pool kõrvale.
  5. Rulli 1 osa taigent õhukeseks, ümmarguseks leheks.
  6. Levita pool täidisest taignale (mina raputasin seekord peale veel natuke riivitud juustu.)
  7. Rulli kokku ning vääna sellest enda meele järgi kas stritsel, kringel või pirukas.

Sea ahi 200 kraadile ning kui see on saavutanud selle temperatuuri, pane stritsel ahju 35 minutiks.

Kuniks esimene küpseb, talita teise osaga samamoodi nagu esimesegagi.

Mina küpsetan need 2 osas, eraldi, nõnda on neid mugavam väänata ja täidis ei pudene välja. Eraldi küpsetan ma ka sellepärast, et mul on hetkel lihtsalt nii väike ahi. Muidugi võib ka küpsetada  1 suure kringli, küpsetusaeg võib siis natuke pikeneda.

Võib olla on see minu enda kiiks, kuid mulle meeldib kui pärmitainas on hästi kerkinud ja õhuline ja saias on ilusad õhumullikesed. Tainast ei saa liigselt koormata liiga raskete täidistega, nõnda, et see vajub raskuse all selliseks tihedaks massiks.

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top