Toidutaevas

Minu viimase aja üks kõige paremaid oste on mullimasin! Mingil hetkel hakkasin ma borjomi sisse kaanima ning seda kulus mul päevas umbes 2-3 liitrit, siis võttis üks ja teinegi ning nigu niuhti läks päevas üks 6-pakk ära ning 10 eurot kopikatega kadus kõrri. Kui ma olin viinud üle 200 pudeli taarat kodust ära ning teine 200 ootas viimist, siis mõtlesin, et nüüd aitab! Teised mulliveed mulle ei maitse. Peale mullimasina ostmist kulub meil nädalas 1 pudel gaasi ja see maksab 12 eurot nädal, seega kokkuhoid missugune! Loomulikult kulub ka vett, soola ja soodat. Mina olen see, kes lisab enda veele soola ja soodat. 1 L veele lisan nõks alla 1ml soola ja 1 ml soodat.

Eile oli nii palju müttamist, et ma lihtsalt ei viitsinud enda pead vaevata sellega, mis süüa saab!! Teate, 2 kasvava poisi emana on neil pidev küsimus huulil, et mis söögiks on/saab, millal söök valmis on/saab, Kas nüüd on valmis, aga nüüd, kas nüüd… ja ma olen sellest söögi-asjast juba nii väsinud! Poodi mina ei tahtnud ka minna, sest see oleks olnud omakorda ettevõtmine ja mõtlemine.

Ja kuna meil kodus väga midagi ei olnud, ainult kanamune, jahu, eelmisest õhtust natuke kana, aiamaal rohelist, seisma jäänud sulatatud juust ja tuuletaskutest jäi üle natuke vahukoort, siis mõtlesin, et keeran sellest midagi kokku.

Väntasin 3 munast pasta (mis on täiesti selgelt meie perele liiga vähe, kuigi sellest tuleb ikkagi suur hunnik!), puhastasin kanal luudelt liha, segasin vahukoore 5 munakollase ja sulatatud juustuga ning kupatasin poisid aiamaale rohelist korjama. Kuna kasvuhoone on mul paras tootsi peenar, siis iga jumala kord peab mu vanem poeg guugletama, mida ma sel korral käskisin tal sealt tuua. 🙂

Pruunistasin küüslaugu, heitsin sekka kana ning lõpuks mitte täitsa valmis pasta.

Tõstsin maitseid kokku, lisasin natuke pipart ning keerasin tule maha, lisasin munakollaste segu ning lasin pastal seda endasse imeda, hetk hiljem heitsin sekka peterselli ja basiilika.

Ma ütlen – tõeline toidutaevas! Kvaliteetne pasta on kvaliteetne pasta!

Väikesed nipid:

  • Keeda alati pasta soolases ja rohkes vees!
  • Kui sul on plaanis segada hiljem sekka kaste, siis ära lisa keeduveele õli.
  • Ära loputa pastat, see lõhub maitset ja struktuuri! Ehk kui sa ei kavatse lisada pastat kastmega ühte, siis lisa keeduveele õli ning ära keeda üle! Kui sa valmistad pastat koos kastmega, siis ära lisa keeduveele õli, tõsta poolvalmis pasta otse kastmesse, keeduvees on samuti tärklist ning võid vajaduse lisada kastme vedeldamiseks keeduvett.

Kogu selle õhtusööma lõpetasin ma maasikatega tuuletasku ja eriti kuiva vahuveiniga ja ma hõljusin oma toidutaevas tükk aega! Kergelt hapukas maasikamahl, mis oli segunenud toorjuustuvahu magususega, maasikate värskus ning õhuke neutraalne keedutaigen põimib need maitsed kenasti kokku, lisaks veel kerge vahuvein, mis tõstab maitsed hoopis uuele tasemele! Võrratu!

Kuniks ma võtsin uue tuuletasku ja siis veel…. sest õhtu lõpuks oli külmkapis järel ainult tühjad vaagnad! Ja EI, mina ei söönud neid ära. Ma räägin, et 2 elevandi isuga noormehega elades tuleb enda eest seista, kui ei seisa, siis jääd sa lihtsalt nälga! Või teine variant on lisada toidule hirmsasti lillkapsast ja baklazaani, sest neid nad ka üldjuhul rõõmuga ei söö.

Aga ma panen nüüd oma leivad kerkima ja siis taas õue! Kuidas teil on läinud?

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top