Tzatziki

 

Maalt ja Obesega Tzatziki

Nagu te teate, siis mulle meeldivad lihtsad asjad, sama asi ka toiduga. Me ei söö tihti jogurtit, seega ei leidu meil seda ka külmkapist ja ma ei hakka seda ka ekstra koju ostma. Hapukoort on aga meil alati külmkapis ja ma kasutan seda ka tzatsikit tehes.

  • 1 tk pikk, suurem kurk
  • 1-2 tk küüslaugu küünt (oleneb kui suur küüslaugusõber ollakse)
  • 1 sl valge veini äädikat
  • 0,5 sl soola
  • pipart
  • 200-250 gr hapukoort
  1. Riivi kurk peene riiviga ning puista peale pool soola kogusest. Anna seista umbes 10 minutit.

    Kurna üleliigne vesi kurkidelt, vajuta lusikaga kõik vedelik välja.

  2. Riivi küüslauk riivitud kurgile, lisa sool, pipar, äädikas ja hapukoor ning sega kaste kokku. 

    Anna natuke aega külmkapis tõmmata ja peale seda ongi kaste valmis. Ma teen tavaliselt 2 kordse koguse, siis jagub ka järgmiseks päevaks. Kõige parem ongi kaste tegelikult järgmisel päeval. Kui tundub, et kaste on liiga vedel, voolav (nagu minu pildil), siis pole vaja muretseda, seistes muutub kaste paksemaks (nt järgmiseks päevaks on kaste paksem). 

    Meie naudime tzatzikit tavaliselt kas kala või liha kõrvale. Täna näiteks sõime tzatzikit ahjus küpsetatud kõrvitsa ja lõhe peal. Sekka muidugi tśillimajonees. 🙂

    Hääd isu!

Kui ma seda siin kirjutan, lendavad kured üle meie katuse. Kured lähvad kurjad ilmad. Mulle meeldivad sügisõhtud, siis kui on juba pime ja ma lähen lauda uksi kinni panema. Jahe vihm ja tuul paiskuvad näkku ja kured lendavad üle ning kaebeldes hüüavad justkui hüvasti…. See on nii tugev igatsus, nukrus… 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top