Üks lihtne ja tummine lammas

Üks lihtne ja tummine lammas

Minu arvates on Eestis ideaalsed võimalused toituda üheaegselt kvaliteetselt, eetiliselt ja soodsalt! Väikeseid tegijaid on palju ja nad ei ole tegelikult üldse peidus! Ma tean, see soodne on mõne jaoks küsimärgiga, kuid kui osta terve lihakeha korraga, jagub sellest mõneks ajaks ja kokkuvõttes hind on soodsam. Valikute küsimus.

Ma annan endast parima, et alati kõik osad ära kasutada. Allolev retsept sobib tegelikult kõiksugu osadele. Eile valmistasin uhke prae tagakoodist ja abatükkidest, kokku umbes 2-2,5 kg liha. Lõpptulemuseks on suussulav, hõrk, iseloomuga ja sügavamaitseline roog!

Valmistusaeg on pikk, kuid aktiivset osa on väga vähe.

 

Ahjulammas

– 2-2,5 kg liha

Pruunista kergelt liha ning aseta ahjupotti. Raputa peale soola ja pipart. 

– 2 suuremat sibulat

– 4 küüslauguküünt

Samal pannil, kus pruunistasid liha, lisa sinna vajadusel natuke õli ning pruunista kergelt viilutatud sibul ja küüslauk. Seejärel lisa kõik allolev pannile (minul on pliidil 6 erinevat kuumuse taset, kasutan 4.)

– 1 tükeldatud tśilli

– 1 spl tüümianit

– 2 sl kuivatatud paprikat

– mehe pöidla suurune tükk riivitud ingveri

– 1 sl kaneeli

– 1 sl jahvatatud vürtsköömneid

– 1 sl mett

Kuumuta ja…

– umbes 50 g tomatipastat

– 6 dl vett

…lõpuks lisa tomatipasta ja vesi (võid ka valada umbes 4 dl vett kohe lihale ning jätta ülejäänud vesi pannile lisamiseks).  Kuumuta veel kord ning vala segu lihale.

– Täitsa julgelt võib potti visata ka mõne viilutatud porgandi või muid aedvilju! 

Potile kaas peale ning ahju, 170 kraadi juurde ja umbes 5 tundi küpsemist.

Sobib ideaalselt couscousi ning tilgakese hapukoorega, kuhu on sisse segatud viilutatud piparmünt.

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top