Veripannkoogid

Veripannkoogid

Et küpsetada veripannkooke, ei ole vaja värsket verd, müüakse ka verepulbit, mis säilib ja on vaevatu kasutada. Verepulbrit kasutasin ka verivorstide tegemiseks ning minu arvates teeb pulber sama töö ära kui värske veri. Esimesel kasutusel ehk tuleb selline öäk refleks, sest pulbrit segades veega lööb üles kange verelõhna ja see oli minu jaoks kuidagi ootamatu, kuid juba teisel kasutusel oskab hingata. 🙂

Mida vaja on?

500g verd (verepulbrit kasutades kasuta verd ja vett 1:4 ja seda saab soetada endale siit).

3 dl mullivett

5 kanamuna

umbes 300g täistera nisujahu (kuid see ongi umbes, vaadake, et tainas jääks selline, nagu videos).

soola

pipart

suhkrut

Sega kõik ained kokku, lasen umbes tunnike paisuda ning küpseta või-õli segus nagu tavalisi pannkooke. Meie sööme neid pannkooke maasikamoosiga, sõbranna ütles küll, et öäk, kuid uskumatu tõesti – need maitsevad hää! 😀 Väike raualaks kevadel ei tee paha.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top