Vutid apelsinimarinaadis

Vutid apelsinimarinaadis

 

Vutid apelsinimarinaadis

  • 10 tk vutte
  • 3 tk küüslauguküünt
  • 1 sl värsket tüümiani
  • 1 sl värsket rosmariini
  • 1 pöidla otsa võrra värsket ingveri (riivitult)
  • 500 ml apelsinimahla või värsket apelsini ((lähimatest maapoodidest ei leidunud, pidin leppima mahlaga))
  • soola
  • pipart
  1. Raputasin vutid soola ja pipraga üle ning andsin külmikus olla üleöö. Tegelikult piisab ka paarit tunnist. 

  2. Segasin mahla sisse tükeldatud ürdid, riivitud ingveri ja pressitud küüslaugu ning panin vutid marinaadi. 

  3. Lasin neil külmikus olla mõne tunni, aegajalt neid pöörates. 

  4. Pruunistasin vutid kuumal pannil kiiresti mõlemalt poolt ning pani ahjuvormi, põhjale valasin veel natuke marinaadi. 

  5. Küpsetasin vutte 225 kraadis 15 minutit. 

  6. Serveerida kohe nt värkse salatiga. Vutiliha on äärmiselt õrn ning seda on väga kerge kummiks küpsetada. Minul vajas see mõngingast harjutamist. 🙂

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top