Veiseliha-aedviljahautis

Veiseliha-aedviljahautis

Minu ema saatis meile suure käntsaka külmsuitsuliha. Nemad lihtsalt ei tahtvat veiseliha, ei maitse ja kõik.

Tükk oli nii suur, et külmkapis oleks see pahaks läinud, seega jagasin ma selle 7 osaks ning panin 6 tükki sügavkülma, seitsmendast osast tegin hautist. 

Veiseliha-aedviljahautis

  • 1 tk juursellerit
  • 4 tk porgandit
  • 1/2 tk lillkapsas
  • 2 tk sibulat
  • 4 küünt küüslauku
  • 1 purk koorituid tomateid omas mahlas
  • 300 gr suitsuliha/suitsukonti
  • 300 gr liha
  • sool
  • pipart
  • tüümianit
  • paprikapulbrit
  • tśilli
  • 1 purk sulatatud juustu või hapukoort
  1. Tükelda suitsuliha ja liha ning kuumuta kergelt sibula ja küüslauguga paksupõhjalises potis läbi. Lisa peale pestud, kooritud ja tükeldatud aedviljad, lisa tomatid, maitsesta, sega.


  2. Seejärel lisa nii palju vett, et koostiosadest oleks umbes kolmveerand veega kaetud. Kaan peale ning hauta vaiksel tulel kuniks kõik on pehme. Umbes 1-1,5 tundi.

    Küpsetamise ajal lisa vajadusel natuke vett.

    Kui toit on juba valmis, siis lisa kõige lõpuks sulatatud juust või natuke hapukoort

Ma ei kasuta meeleldi valmispuljongit, vaikselt hautades annavad liha ja aedviljad niigi palju maitset. Eelistan pigem kondiga lihatükke (nt kooti!) .

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top