
Kui on aega, soovi ja isu, siis soovitan valmistada selle meetodi ja retsepti järgi täiesti vaieldamatult kõige pehmemad, õhulisemad ja hõrgumad kaneelirullid! Tainast tuleb kergitada üle öö.
Pärmitaigna retsept, pane kaussi kõik täpselt selles järjekorras kui kasutad kuivpärmi:
287 g piima
22 g õli
122 g vett
33 g margariini
1 muna
17 g suhkrut
11 g soola
685 g nisujahu
11 g kuivpärmi
KUI kasutad presspärmi, siis tee nii:
287 g piima
17 g suhkrut
30 g presspärmi (lahusta pärm ja suhkur piima sisse ning jätka)
22 g õli
122 g vett
33 g margariini
1 muna
11 g soola
685 g nisujahu
Sõtku tainas tasaseks ja sitkeks või kui segad masinaga, siis lase masinal töötada rahulikumal reziimil umbes 10 minutit.
Jäta tainas toasooja ning voldi tainast 5-6 korda, nagu ma voldin siin allolevas videos hapusaia tainast.
Kui oled ära voltinud, siis pane tainas ööseks külmkappi.
TÄIDIS:
Täidist saab teha erinevalt, kas sulatad margariini ja puistad peale suhkru-kaneeli segu või vahustad pehme margariini suhkruga ning segad kaneeli juurde ning saad ilusa kaneelivahu (mina tegin seda kuna nii on mul mitu satsi kukleid ilma üleliigse mulistamisega ära täita).
Sellele kogusele on vaja 150 g margariini
150 g suhkrut
22 g kaneeli (või see väike pakike)
näpuga soola
Vahusta margariin ja suhkur kohevaks vahuks, lisa sool ja kaneel ning sega veel korraks kõik läbi.
Hommikul on tainas kerkinud mitmekordseks, suru tainas uuesti alla ning lase olla toasoojas natuke, et oleks kergem töödelda. Mina poolitan taigna, et mahuks kenasti lauale, kuid saab ka ühes tükis, kuid selleks peab olema väga suur laud. 🙂
Rulli tainas jahutatud lauale laiali (ära rulli liiga õhukeseks, kuna siis ei ole materjali kerkimiseks.)
Määri peale kaneeli segu, keera rulli ja lõika ühesuurused tükid ning pane ahjuplaadile kerkima.
Küpseta rullid ahjus 200 kraadis.
Et rullid oleksid ilusad läikivad, siis selleks on sul vaja:
85 grammi suhkrut
85 grammi vett
Pane suhkur ja vesi potti, lase korraks keema ning valmis ta ongi.
Kui rullid on juba kuldpruunid, siis pintselda rullid siirupiga üle ning pane need veel korraks ahju. Kui rullid on valmis, siis tõmba teine kiht siirupit peale, anna jahtuda.