Korp. Mulgi korp.

Korbi järele on mitu päeva isutanud ning täna võtsin nende tegemise ette.

Taigen on see sama, mida ma alati kasutan, lihtsalt lisan tiba rohkem suhkrut.

685 g nisujahu

11 g kuivpärmi või 44 g presspärmi

80 g suhkrut

11 g soola

33 g margariini

1 muna

287 g piima

22 g õli

122 g vett

Kaalu kõik koostisosad kaussi või segamisnõusse, käivita segaja või sõtku käega umbes 15 minutit.

Mannatäidise tegin sellise:

Esiteks keeda vedel mannapuder 500ml piimast ja 05 dl mannast. Maitseks lisa 3 tl suhkrut, 5g soola, 1 tl vaniljesuhkrut.

Anna hetk jahtuda ja vahusta mannapudrule juurde 2 pakki vaniljekastet , mina kasutan seda, mis pildil.

ja veel 2 muna (jälgi, et mannapuder oleks jahtunud alla 60 kraadi, sest vastasel juhul saad munast munapudru).

Kui taigen on pudru tegemise ajal kerkinud, siis nüüd võta see ette ning vooli 55-58g kaaluvad pätsikesed. Neid saad umbes-täpselt 22 tk ja pane kerkima uuesti.

Kui pätsikesed on kerkinud kahekordseks, siis tekida neile keskele lohk, venita seda natuke suuremaks ning lisa sl täis täidist keskele. Täidist jagub täpselt 22 korbile.

Küpseta korpe 200 kraadis 15 minutit.

Triin H

2 thoughts on “Korp. Mulgi korp.

  1. Kahjuks ei ole pilti näha, milline vaniljekaste Teil kasutuses oli. Kas ma saaksin nime või koguse? 🙂

    1. Ter Merli! 🙂 Lisasin pildi, ülimalt lihtne vajadusel kasutada, olen seda alati hoidnud kapis, sest vahel on juhtunud, et mingi kaste või täidis ei ole käitunud nii nagu vaja ning sellega saab parandatud kiiresti. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top