
Sellest kogusest saab 2 ilusat 450 grammist stritslit.
Taigen:
343 g nisujahu
6 g kuivpärmi või 22 gpresspärmi
5 g soola
17 g margariini
1 muna
145 g piima
10 g õli
61 g vett
Miks mulle see taigen meeldib? Kuna see on nii lollikindel, et enam lollikindlam ei saa üks asi olla! Paned aga kausikese kaalule ja kaalud kuivpärmiga kõik koostisosad kaussi ja sõtkud, kui kasutad tavalist pärmi, siis esiti piim ja siis segad pärmi hulka ning lõpuks paned kõik koostiosad kaussi ja sõtkud. Kerkib mühinal ning piim ega muna ega margariin ei pea olema toatemperatuuril. Lahti rullides ei ole vaja kilode kaupa jahu, vaid taigen on just sobiv, et piisab ainult natukesest. Tulemus on samuti alati super!
Kui taigen on valmis segatud, siis anna kerkida 15-20 minutit, rullid õhukeseks lauale laiali ning lisad täidise. Täidis on ka lihtne, paned kõik koostisosad blenderisse kokku(sink ja vorstid on mõttekas enne tükeldada väiksemateks tükkideks) ja blenderdad ühtlaseks massiks, jäta mõni tükk ka sisse.
Täidis:
250g sinki, suitsuvorsti, keeduvorst (2/1/1) võid vabalt muuta täidise suhet.
1 muna
100 grammi sulatatud juustu
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1 tl paprikapulbrit
Näpuga soola ja pipart
Peale:
Seesamiseemneid ja riivitud juustu

Küpseta 200 kraadis 20 minutit.
