
Retsept on pärit siit.
Mida kõike sul vaja läheb…
- 200 g tumedat šokolaadi
- 200 g võid
- 300 g kohupiimapastat
- 100 g hapukoort
- 100 g nisujahu
- 5 muna
- 160 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1 tl soola
- Katteks:
- 100 g valget šokolaadi
- 75 g hapukoort
- röstitud ja soolatud maapähkleid
Hakkame küpsetama!
- Sulata tume śokolaad ja või madalal temperatuuril aegajalt segades, mina sulatasin elektripliidil number 1 peal. Kui oled saanud sileda ja läikiva massi, siis võta pott pliidilt ja sega sisse 120g suhkrut ja näpuga soola.
Saab ka käsitsi, kuid mina panin saadud massi ajaamisse ja vahustasin ükshaaval hulka 3 muna ning lõpuks segasin juurde 60g jahu.
- Teises kausis segasin omavahel 300g maitsestamata kohupiima, 100g hapukoort, 40g suhkrut ja vanillipastat. Segasin hulka 2 muna ja 40 g jahu.
- Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Tõsta vormi põhjale pool šokolaadisegust, seejärel pool kohupiimasegust, siis taas viimane osa śokolaadisegu ja kõige peale kohupiimasegu.
Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40 min. Kook peaks ahjust tulles keskelt kergelt võbisema. Anna koogil jahtuda, kui kook on löönud lahti vormi servadest, saad aru, et kook on piisavalt jahtunud, et saaksid koogi vormist kätte.
Katte jaoks sulata vesivannil valge šokolaad ja sega siis toasooja hapukoorega. Ära lase vett keema, kuna siis on oht, et śokolaad saab liiga kuuma. Õigel temperatuuril sulatatud śokolaad on sile ja läikiv.
Puista peale pähkleid ja marju. 🙂
Ilusat kooliaasta algust!