
Hapusaiaga saabus minu ellu see aeg, mil hapusaia taignast rääkides piisab mulle põhimõtteliselt ainult niiskuse protsendist, muud infot mul väga vaja polegi. See paneb väga suurelt paika selle, mida sa sellest taignast valmistama hakkad, millist mulli on oodata ja kuidas taigen käitub. Jahusid olen ka juba omajagu läbi proovinud ning on tekkinud kindlad lemmikud, seega saan panna niiskuse protsendist lähtudes paika ka jahude koguse ja vahekorra.
Võttis, mis ta võttis aega, kuid lõpuks sain ka mina sellest niiskuse % sotti 🙂
Päises oleval pildil saia vee % on 74,4. Jahu on 80% tavalist nisujahu ja 20% Loona talu püüli. Voltimiseks ja juuretise paljundamiseks kasutan aga Kaarli talu täiterajahu (peen jahvatus), juuretisele meeldib see kõige rohkem ning sellega on kõige mugavam voltida.
Minul jäi see valem kummitama igatahes – vesi jagada jahuga ja korrutada sajaga! Söövitage see ka endile pähe!
Ilusat küpsetamist!
Allpool paar kasulikku linki:
