Soolane kohupiima-muretaigna põhi

Nagu vist kõik, vaevlen mina ka tihtilugu vaimuvaeselt ideede puuduse käes – MIDA OMETI SÜÜA TEHA!!!! Nii ka eile. Tavaliselt käime 2 korda nädalas poes ja eile oli mul valida kõiksugu jääkide vahel.

Pühapäevast jäi kana üle, natuke kõrvitsasuppi, külmkapis oli millegipärast kohupiima taas üle, kaasa oli kohe kohe lastega koju maandumas ja mul polnud halli aimugi mida ma õhtuks süüa teen st supist ei oleks täitsa piisanud.

Uih aih ja mõtlesin, et teen avatud kanapiruka. See pirukas on väga lihtne!

Põhi:

4 dl jahu

200 g võid

200 g kohupiima

1 tl soola (soolad on erinevad, mina lisasin 1 sl jämedat meresoola).

1 tl küpsetuspulbrit

Näpi taigen kokku ning ilusad kihid saad taignasse, kui voldid taigent nagu ümbrikku tehes.

Seisab kenasti ka sügavkülmas. Mina teen tavaliselt enne pidusid võimalikult palju ette ära, hoidun nõnda mõttetust stressist.

Täidis, sega kõik kokku:

185 g sulatatud juustu

1 dl kohvikoort (kindlasti sobib ka vahukoor, mul oli lihtsalt kohvikoort kapis)

1 dl hapukoort

3 muna

1 sl pitsamaitseainet

Soola, pipart

 

Taigen sobib 30+ cm vormile, kuid täitsa ahjuplaadile ei piisa. Patsutasin taigna võiga määritud vormi, kahvliga augud sisse ja eelsoojendatud ahju 250 kraadi. Küpses seal 5-10 minutit (oleneb ahjust).

Rebisin kana põhja peale ning valasin täidise peale. Ahjus küpses 25 minutit 180 kraadi juures või kuniks pirukas on pealt ilusti pruun.

Kana asemel võib kasutada nt brokolit, lõhet või mida iganes külmkapist leidub.

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top