Lihtne rullbiskviit

Lihtne rullbiskviit

Minul möödus eilne päev hapusaia küpsetades ning suur isadepäeva vaaritamine jäi ära, kuid midagi ma siiski tahtsin isadepäeva puhul teha ning rullbiskviit on selline lihtne asi, põhimõtteliselt 30 minutiga valmib kogu rumba ning lauale pane või kohe. Nii et kui sulle tulevad külalised väikese etteteatamisajaga või lihtsalt ründab magusaisu, siis on just see kook see päästja!

Taigen:

4 kanamuna (umbes 240 grammi kanamuna)

105 g suhkrut

105 g nisujahu

Niisutus:

100 g suhkrut

100 g vett

Täidis:

400 g toorjuustu

2 dl vahukoort

1 sl suhkrut

vaniljet

200 g hapusid marju

Valmistus:

Sea ahi 180 kraadile. Vahusta munad ja suhkur väga tugevaks vahuks, sõelu jahu ning kui muna on valmis, siis sega jahu munavahtu. Ära klopi ega sega liiga, sega nii vähe kui võimalik, kuid nii palju kui vajalik. Mina sega-tõstan massi suure vispliga, et põhjast jahu ka kenasti ära segada, võid segada ka käega, kuid minu arvates vispliga saab kiiremini ja tasasemalt.

Kummuta segu küpsetusplaadi peale ning küpseta umbes 10 minutit (oleneb ahjust).

See aeg kui põhi on ahjus, pane potti vesi ja suhkur ning tõsta segu keema ning keeda umbes 2 minutit. pott tulelt. Siirup on valmis.

Vahusta toorjuust, suhkur, lisa vanilje ning kui suhkur on lahustunud, siis lisa vahukoor ning vahusta, ära üle vahusta!

Võta ahjust põhi, kummuta teisele küspetuspaberile (võid puistata peale suhkrut), eemalda põhjalt paber. Niisuta põhi suhkrusiirupiga, määri peale toorjuustuvaht, puista peale marjad, rulli kokku ja valmis.

Viga – rullisin esimese rulli otse laual ja näed, kuidas tuli ilus koorik maha, õnneks ma peitsin selle ära.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top