Porgandikook

Mulle maitseb porgandikook, kuid sellega on selline lugu, et kunagi aastakümneid tagasi ma tegin häid porgandikooke, siis isu rauges ning kui uuesti tekkis, siis oli hea retsept ja oskused kadunud ning väga mitu korda tuli minu koogist kas liiga märg või liiga kummine, kuid mulle maitseb kohev ja suht kuiv porgandikook. Vot!

Nüüd lõpuks on taas hea retsept käes, seega riputan ma selle ruttu üles!

Mida kõike läheb vaja:

Vaja läheb koogivormi, heal juhul 18cm, kui ei ole, sobib ka 24-25cm vorm ja kui seda ka ei ole, siis saab ka plaadil tehtud! Küpsetusajad on erinevad, vormis 45 minutit ja plaadil 25minutit.

Vaja läheb ka suurt kaussi, suurt lusikat või mikserit ning visplit või mikserit.

Pane ahi soojenema 175 kraadi juurde.

KOOGI PÕHI:

256 g nisujahu

150 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

1 tl kaneeli

1/2 tl soola

Sega kuivained omavahel ära ning siis lisa:

4 kanamuna

128 g õli

256 g riivitud porgandeid

Sega kõik ilusti kokku ning vala segu 18 cm koogivormi, kui ei ole nii väikest, siis 24 või 25 cm. Minul nt ei ole nii väikest ning tegin koogi 24cm vormi, sellest mõõdus kooki on lihtsalt natuke ebamugav lõigata, kuid saab hakkama! Samas ebamugav seda süüa ei ole! 🙂

Küpseta kooki vormis 45 minutit või plaadi 25 minutit ning jahuta kook täitsa maha.

TÄIDIS:

600 g toasooja vaniljega toorjuustu

100 g pehmet võid

100-150 g tuhksuhkrut (selle pärast kuni, sest maitse enne kui lisad kõik 150 g)

40 g maapähklijahu või -puru

Vahusta juust, või, suhkur kohevaks ning lisa pähklijahu, sega läbi.

Lõika jahtunud koogipõhi kaheks, määri pool täidist alumisele põhjale, aseta koogipõhi täidise peale ning määri uuesti täidis kõige peale, puista peale natuke pähklijahu või -puru. Anna külmas tõmmata umbes 2 tundi.

Ps. Kui peab kiiresti võluma mahlase koogi lauale, siis niisuta põhjasid suhkrusiirupiga. Siirupi saad nii, et paned 1 dl vett ja 1 dl suhkrut potti, lased korraks keema, kuniks suhkur on lahustunud ning valmis ta ongi!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top