Siidine kõrvitsapüreesupp punapeedi balsamicoga või balsamicose punapeediga

Siidine kõrvitsapüreesupp punapeedi balsamicoga või balsamicose punapeediga

Ma olen täna niiiiiiiiiiiiiii laiiiiiiiiiiiiiissssssskkkkkkkkkk……………… Te ei kujuta ette, mul oleks nii palju teha, kuid täna ei ole kohe üldse see päev….

Ma panen supi ka siia üles, sest mulle meeldib selle lihtsus ja maitse.

Vaja läheb 2-3 sibulat

5 küüsaluguküünt (kui teil on need monster küüslaugud, siis neid vast ainult 2 tk)

kõrvitsat umbes 2 kg

1 sl värsket ingverit

õli

tüümiani

soola

pipart

kaneeli

muskaatpähklit

2dl vahukoort või 50g hapukoort

vett

Pruunista sibul ja küüslauk kergelt läbi, lisa tükeldatud kõrvits ja riivitud ingver, pruunista kergelt läbi. Lisa nii palju vett, et kõrvits ei jää vee alla, vaid jääb umbes kolmveerandi peale. Lisa maitse järgi tüümiani (mina viskan oksakese sisse). Maitsesta. Kui kõik on pehme, siis lisa vahukoor või hapukoor (hapukoor teeb ka head) ning püreesta saumikseriga tasaseks. Ongi valmis.

Punapeet

Tükelda keedetud punapeet kuubikuteks (1 piisab), pane ahjupannile.

Puista peale soola, pipart, mett ja tüümianioksi.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures kuniks peet on saanud ilusa jume. Kummuta peet nõusse, lisa u 1 dl balsamico ning mikserda saumikseriga siidiseks. Maitse!

Serveeri supi ja röstitud seemnetega.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top