Śokolaadi tassikoogid

Śokolaadi tassikoogid

Sega need omavahel kokku:

  • 113 g nisujahu
  • 100g valget suhkrut
  • 50 g fariinisuhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 1/2 soodat

Siis need:

  • 113 g vahukoort
  • 1 sl toiduõli
  • 3 muna
  • 1 tl äädikat
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Ja need:

  • 113 g küpsetusśokolaadi
  • 30 g mõrudat kakaod
  • 1 tl lahustuvat kohvi
  • 1,5 dl keevat vett

Ja lõpuks munasegu ja śokolaadisegu omavahel ning lõpuks tõsta jahusegu sinna sekka.

Sea ahi 175 kraadile. Sellest kogusest saab 16 sobiva suurusega muffinit, täida vormid pooleldi. Võid teha ka 12 tk, kuid siis tulevad need sellised suht suured. Küpseta muffineid 20 minutit.

Glasuur:

  • 100 gr suhkrut
  • 3 munavalget
  • näpuotsaga soola
  • 200 gr toatemperatuuril võid
  • 200 gr sulatatud tumedat śokolaadi
  • 1/2 tl vaniljeekstrakti

Glasuuri valmistasin nõnda, et esiti panin śokolaadi veevanni peale sulama. Munavalged, suhkru, soola kaussi ning alustasin vahustamise. Kui munavalge on juba kergelt vahus, lisan tükkhaaval pehme või. Vahusta pidevalt. Lisa vaniljeekstrakst ning lõpuks nirista segusse sulatatud śokolaad. Valmis. Pane segu pritskotti ning kaunista jahtunud muffinid.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top