Suhkrusiirup. Siirup, millega ei ole ohtu maja põlema panna.

Suhkrusiirupi keetmine on ohtlik, ilma naljata! Olen minagi seda keetnud, kord edukamalt ja teine kord ebaedukamalt. Esiti kärsatad suhkru peaaegu mustaks ja siis heidad vett peale ja kui sa lõpuks hakkad läbi suitsu ja auru nägema mis toimub, alles siis saad sotti, kas katse õnnestus või väga ei õnnestunud. Teiseks on oht ennast ära põletada, sest siirup ei ole lihtsalt kuum, vaid kuuuuuuuum! 

Sel aastatl tegin ma piparkookide siirupi teistmoodi:

Võtsin 520g suhkrut (sest hetkel kodus rohkem ei olnud, kuid sellest piisab täiesti parajaks portsuks)

4dl vett

Kupatasin need mõlemad malmpotti ja panin pliidi 4 peale. Seal see siis vaikselt mulises kuniks saingi siirupi! Nii lihtne ja ohutu!

Kokku sain umbes 5dl siirupit ja piparkoogitainast 2,5kg.

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top