Tatrajäätis astelpaju-porgandi marmelaadi ja küpsisepuru padjal

Tatrajäätis astelpaju-porgandi marmelaadi ja küpsisepuru padjal

Kooli lõpuks pean ma tegema ka lõputöö ning kuna kohe-kohe koputab lõpp uksele, siis on mul viimane aeg võtta ennast kokku ning hakata mõtlema lõpu peale.

Oma lõputöö magustoiduks olen ma mõelnud just seda magustoitu ning kuna mul ei olnud pakkuda õpetajale tema küsitud pilti antud magustoidu kohta, siis ma pidin selle magustoidu lihtsalt tegema.

Tegelikult minu enda nägemuses on need kõik 3 komponenti kuhjatud teineteise otsa, kuid kuna see väike vanaaegne vaagen suisa kutsus mind sealt riiulist, siis asetasin ma magustoidu sellele vaagnakesele.

Tatrajäätis

250 ml piima

200 ml + 50 ml rööskakoort

90 g mett

60 g röstitud tatart

näpuotsaga soola

2 tl maisitärklist

70 g toorjuustu

Rösti tatar kuumal kuival pannil, kuniks tatar hakkab poksatama nagu popcron, tõsta tulelt.

Pane potti piim, 200 ml koor, mesi ja sool, kuumuta ja lase korraks keema. Sega tärklis 50ml koorega ning lisa segule. tõsta korraks keema, sega ning kui segu pakseneb, siis tõsta pott tulelt.

Lisa tatar segule, sega mass saumikseriga tasaseks ja seejärel sega hulka toorjuust ning anna kaane all jahtuda 2-3 tundi.

Peale seda pane segu sügavkülma ning sega aegajalt või jahuta segu jäätisemasinas. Jäätis on valmis kui mass on mõnusalt külmunud, kuid ikka veel pehme.

Kaeraküpsis

200 g võid või margariini

1,5 dl suhkrut

170 g kaerajahu

130 g nisujahu

Sega koostisosad tasaseks. Kui soovid puru teha, siis pudista taigen küpsetusplaadile ja küpseta. Et segu püsiks paremini koos (kergem voolida) ja seda oleks kerge süüa koos jäätise ja marmelaadiga, siis lisasin purule lisaks köögikombaini lusikatäie toorjuustu ning blenderdasin segu tasaseks puruks. Kui soovid teha küpsiseid, siis võid nt teha taignast pallikesi, vajuta taigen lamedaks ning küpseta 10 minutit 200 kraadi juures.

Astelpalju-porgandi marmelaad

250 g astelpaju

250 porgandeid

tl täis riivitud ingveri

2 dl moosisuhkrut

Vett nii palju, et kõik oleks kaetud

Kuumuta astelpaju potis umbes 15 minutit, kurna segu läbi sõela ning eralda seemned ja koored. Järele jäänud segule lisa tükeldatud porgand ning hauta porgand pehmeks. Lisa suhkur, hauta. Saumikseriga tükelda kõik tasaseks massiks, tõsta tulelt, vala purki ning anna jahtuda.

Pane magustoit kokku ja naudi!

Minu teismeline sõi kohe 2 portsjonit ning järmisel päeval sõi veel ning kiitis, muu pere ka sõi ja kiitis! Tatrajäätis saab maha jahtudes mõnusa pehme ja tagasihoidliku meki.

Oma teismelise üle üllatun ma selle pärast, et muidu ta ju ei söö selliseid teistsuguseid toite, kuid ju siis hakkab “inimeseks” saama….

Täna tegin nt kõrvitsapüreed ning lamba välisfileed ning laps vitsutas ja kiitis!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top