Tiramisu

Nüüd kui küpsised on tehtud, hakkame tegema magustoitu. Mina ei kasuta veini, sest meil on lapsed majas ning ausalt üteldes ei igatse ma sinna väga veini ka.

See on tavaline tiramisu, mitte lahtine, vaid tummine üleöö tõmmanud misu. Mulle meeldib nii lihtsalt.

Mida vaja on (mina teen oma perele kahekordse koguse):

400g mascarpone juustu või toorjuustu. Tulgu sellest siis vale-tiramisu, kuid maitse, uskuge mind, tuleb väga hea! Ja kui aus olla, siis mulle meeldibki toorjuustuga misu rohkem, mulle meeldib toorjuustu soolakas maitse, mascarpone on minu arvates liiga vahukoorene.

4 toasooja kanamuna (umbes 240g kanamune)

65 g suhkrut

kanget kohvi

mõrudat kakaod

Eralda munakollased valgetest, jaga suhkur umbes pooleks ning lisa pool kogust valgele ja pool kogust kollasele. Mina vahustan esiti valge tugevaks vahuks.

siin on 8 munavalget

Munavalge vahustan ma masinaga ning tõstan siis eraldi, samas nõus vahustan ka kollase, ei pese vahepeal.

Munakollase koos suhkruga vahustan heledaks vahuks ning lisan juustu ning vahustan edasi.

Lõpuks segan segud õrnalt kokku, pigem tõstan kokku ning hakkan magustoitu kokku panema.

Mina panen kõik koostisosad enda ette ning hakkan laduma.

Esiti laon kihi küpsistest põhjale, ei kasta kohvisse! Nii püüab küpsisekiht endasse üleliigse niiskuse.

Järgmine kiht tuleb kreemi, siis kohvisse kastetud küpsised, siis taas kreem jne.

Arvesta nii, et kõige pealmiseks jääks kreemikiht.

Kõige peale raputa läbi sõela kiht kakaod ning pane magustoit külma maitsestuma, Kõige parem on see siis, kui on saanud olla külmas rahulikult vähemalt u 4 tundi.

Ja palun – valmis ta ongi!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Back to top