Maailma Parim Rabarberikook

Ma olen kaua otsinud väga head rabarberikoogi retsepti, olen üpris palju erinevaid retsepte proovinud, kuid mitte ükski ei ole mind rabanud. Selle retsepti otsa komistasin täitsa kogemata ning see on saanud meite peres tõeliseks hitiks, kõigele lisaks on selle menu niitnud maha ka meie lähikondsed.

Sellest kogusest tuleb mehine ports ning vaja läheb kindlasti sügavamat plaati, 175 kraadi ja 40 minutiks ahju.

PÕHI

1,2 l nisujahu

4,5 dl suhkrut

3 tl küpsetuspulbrit

3 tl soodat

3 tl vaniljasuhkrut

375 gr võid või küpsetusmargariini

2 muna

3 dl keefiri

TÄIDIS

Paras ports rabarberit ( või õunu)

750 gr kohupiima

3 muna

2,5 dl suhkrut

3 tl vaniljasuhkrut

0,5 dl sidrunimahla

1. Mina alustan rabarberite koorimisest ja lõikumisest. Lisa rabarberit vastavalt enda maitsele, mina lisan nt 4 vart ja lapsed on veel rahul. 🙂

2. Pane ahi sooja, 175 kraadile.

3. Sulata või madalal temperatuuril, lase jahtuda. (375gr võid)

4. Sega ainult kuivad ained (1,2 l jahu, 3 tl küpsetuspulbrit, 3 tl soodat, 4,5 dl suhkrut, 3 tl vaniljasuhkrut)

5. Lisa jahusegule või ning näpi purutaoliseks seguks.

6. Jaga segu 2 kaussi pooleks ning teisele osale lisa munad (2tk) ja keefir (3 dl), sega. Ülejäänul purul anna olla niisama veel.

7. Sega kohupiim suhkrute, munade ja sidrunimahlaga. (750 gr kohupiima, 2,5 dl suhkrut, 3 muna, 3 tl vaniljasuhkrut, 0,5 dl sindrunimahla).

8. Vala plaadile vedelam tainas, pudista peale rabarber (mina lisan veel kaneeli-suhkru segu natuke rabarberi peale).

9. Vala kõigele peale kohupiim ning pudista  puru kõikse peale.

10. Kook ahju 175 kraadi ja umbes 40 minutiks.

Kook on kõige maitsvam jahtunult ning nagu rusikas silma auku sobib koogi kõrvale vaniljakaste ning hää seltskond!

Hääd isso!

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top