Rukkileib, koriandriga

Uue juuretise tegemine:

100g juuretist

1,2 l vett

500 g rukkikroovjahu

Selle segan kokku, võtan sealt juuretisepoju ja panen sügavkülma, ülejäänu panen kile või rätiku alla muhisema, umbes 10 tunniks.

Ma jõudsin juba ilusad mullid pealt ära segada, kuid juuretis peaks mullitama eeskujulikult

Käima läinud põhjale lisan 1 sl koriandrit

3 sl suhkrut

3 sl soola

50 g rukkikroovjahu

505 g rukkikroovjahu (jahu lisan osades)

Segan kõik puulusikaga kokku ning panen võiga määritud vormidesse kerkima. Tavaliselt teen seda õhtul ning hommikuks on pätsikesed valmis küpsetamiseks.

Küpsetan täiesti tavalises ahjus, esimesed 15 minutit 250 kraadis ning sealt edasi 45 minutit 170 kraadis.

Valmis ongi! Mina ei pane ei mingeid veenõusid ega muidu lisandeid ahju, küpseb selletagi pealt krõbedaks ja seest pehmeks.

Ainuke asi, mida ma jälgin on see, et esiteks lasen neil rätiku all tõmmata umbes 1,5 tundi ja siis panen kilesse.

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top