
Panin eile läätsed keema sibula, peterselli ja muude ürtidega ning minu teismeline jooksis toast välja, pööritas silmi ja kurtis, et sellises haisus ei ole võimalik õppida!

Küsis, et mida ma ometi keedan!?! Seletasin siis, et need on ju maitsvad läätsed, mille ma kavatsen täna toidu sisse panna! Tema vastu, et tema seda küll ei kavatse süüa!
Selge.
Enne paisutasin ja siis hautasin 250 g mustasid läätsesid.
Tõsi see on, et läätsede hautamise hais ei ole eriti meeldiv, no mind nt ei sega, kuid lapsi vist segab… 😀

Esimeseks pruunistasin sibula ja peekoni.

Kui sibul ja peekon olid juba enam-vähem, siis lisasin soola, pipra, curry pasta (1 sl täis), 2-3 sl suitsutatud paprikapulbrit, kuivatatud tüümiani, peteselli, rosmariini, u 1 sl kaneeli. Siis heitsin sekka 5 viilutatut paprikat, kergelt kuumutasin läbi ja lisasin tomatipasta 500g ja umbes 5dl vett, lasin keemiseni ja lisasin läätsed. Järgmiseks läks potti riis, umbes 350g, vajadusel lisa vett ja sorts kookospiima ja hauta väikesel tulel, kuniks riis on paisunud. Maitse, vajadusel lisa mida vaja. Kui pott juba tulelt võetud, siis lisasin viilutatud karualuku ja basiilikut.
Tuli hea! 🙂