1, 2, 3, 2, 2, 3…..Riis ja tatar

Mulle meeldivad lihtsad asjad, mulle ei meeldi väga keerutada ega pead mõttetult vaevata. Nii ka toiduga, üleliigsed liigutused, möllamised ja tegemised köögis on kasutud, viidavad ainult aega. 

Alati on see teemaks, et kuidas seda riisi või tatart keeta, et jääks hea, et ei peaks kurnama, et ei oleks liiga vähe vett jne.

Lihtne!

Riisi keetmiseks on vaja 1 osa riisi ja 2 osa vett.

Tatra keetmiseks on vaja 1 osa tatart ja 3 osa vett (toortatrale natuke rohkem vett). 

Rusikareegel. Töötab alati.

Mina teen mõlemad pudrud multipotis/multikeetjas. 40 min seal piisab, pudruprogramm. Samas olen ka ahjus teinud ning muidugi pliidil. 

Kui vesi riisi/tatra pealt hakkab kaduma (enam ei ole näha), siis on õige aeg pott tulelt tõsta.  

 

 

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top