
Ma olen teinud väikestviisi juba mitu head aastat koostööd Tammejuure taluga. Ma olen sealt põhiliselt ostnud kanepiõli ja seemneid, kuid hiljuti hakkasin kasutama ka nende mahedalt kasvatatud nisust jahvatatud täisterajahu.
Meie laste lemmikuks ongi saanud Tammejuure talu täistera jahust valminud sepik.
Retsept on järgmine, sellest kogusest saab 2 suurt sepikut:
500kg Tammejuure talu täistera nisupüüli
300g Tammejuure talu sõredat täistera nisujahu
0,4 l vett (2 tassitäit)
0,5 sp soola
1 pakk kuivpärmi
Sõtku tainas tasaseks ning jäta kerkima. Peale esimest kerkimist tõstan ma taigna vormidesse ja jätan veel umbes 30 minutiks kerkima (kergitan tavaliselt ahjus).
Ahju sean ma 200 kraadile, vormid jäävadki ahju. 35 minuti pärast on sepik valmis. Kallutan sepikud puidust lõikelauale ja lasen rätiku all jahtuda.