
Mulle meeldivad õhulised kuklid, nõnda, et igas ampsus on maitset. Sellised kuklid on jamad, milles nokid natuke kuiva saia, et lõpuks jõuda sisuni. Minu arvates vähesed oskavad päriselt hea maitsega taigent valmistada, nii et maitse ja konsistents on tasakaalus ning sai on tõsiselt maitsev.
Minu taigen (saab umbes 18-20tk):
7 dl jahu + rullimiseks natuke
2 dl piima
1 pakk kuivpärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
75 g pehmet võid
Maitse järgi kardemoni (ei pea, kui ei maitse).
1 muna
Sõtku tainas tasaseks ning lase kerkida.
Kaneelikate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl kaneeli
Viimased korrad olen pehmesse võisse seganud suhkru ja kaneeli ning teinud pasta suguse segu:
Rulli tainas lahti ning määri peale kaneeli-suhkrupasta või määri pehme või taignale ning raputa peale kaneeli ja suhkrut. Miks ma pastat teen? Sellepärast, et nõnda mäkerdan ma kööki vähem, ehk see on lihtsam, puhtam ja kiirem variant.
Rulli kokku ning lõika umbes 3 cm paksusteks viiludeks ning pane plaadile veel natukeseks kerkima.
Küpseta ahjus 225 kraadi juures 10-15 minutit.
Näete, selline õhuline! (tegelikult ma mugin kaneelirullikesi ning samas teen tööd).