
Nagu kõigile juba selge on, olen ma mugav inimene ja mulle meeldivad lihtsad asjad. Siin on taas üks lihtne, kuid ülimaitseva tordi retsept!
Esiteks – Sea ahi 175 kraadile soojenema.
PÕHI
4 dl nisujahu
3 dl suhkrut
½ dl fariiniruhrkut
1 2/3 dl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl vaniljesuhkrut
½ tl soola
2 dl piima
1 dl rüpsiõli
2 muna
2 dl kuuma apelsinimahla
Sega kuivad ained omavahel, lisa piim, õli, munad, sega (ära klopi!) ning lõpuks lisa kuum apelsinimahl ja taas sega. Vala tainas vormi ja küpseta 50-55 minutit ahju keskmises osas.
Võta põhi ettevaatlikult vormist välja.
Lase põhjal jahtuda, veel parem kui annad aega järgmise päevani. Lõikasin põhja kolmeks osaks.
TÄIDIS
400g kohupiima
4 dl vahukoort
2 dl tuhksuhkrut
1 apelsinikoor
1 apelsinimahl
Vahusta vahukoor õrnaks vahuks ning lisa sinna kohupiim, suhkur, apelsinikoor ja mahl. Vahusta seni, kuniks saad tugeva vahu. Maitse. Segu peab olema mõnusalt apelsinine.
*Lisasin segusse ka apelsini tükke, kõik nahad lõikan välja, nõnda, et jääb ainult viljaliha.
NIISUTUS
Apelsinimarmelaad
kuum vesi
Mina keetsin ise marmelaadi. Tiba üle 1kg apelsine ja 1kg moosisuhrkut, 1l vett. KUID – sobib ka marmelaad purgist. Lisa marmelaadile tilgake kuuma vett, ainult selleks, et segu oleks natukene vedelam ning niisuta põhjad sellega.
* mina kogun tordi alati lahtikäivasse vormi, põhja jätan välja, kuid ääre panen ümber.
TORDI EHITAMINE
Lisa põhjale marmelaadi ja apelsini tükke
lisa täidis
ning teine põhi peale. Uuesti marmelaadi, täidis ja põhi peale.
*Jäta tort külmkappi tahenema 24 tunniks.
TORDI KATMINE
300g 70% śokolaadi
2dl vahukoort
Murra śokolaad tükkideks ning lisa vahukoor. Sulata śokolaad vesihaudes.
*Jälgi, et śokolaad ära ei kõrbeks, liiguta segu pidevalt.
Kata tort śokolaadiga ning kaunista enda meele järgi. Naudi!