
Ma ei ketota enam ammu, mulle tundub, et peale 40ndat eluaastat mõjub minu kehale ainult liikumine. Kui ma istun, siis vahet pole, kas ma söön vähe, palju, kergelt, vaeselt, midagi ei mõju. Kui ma liigun – sama lugu! Kõik kulutan ära VÕI siis keha kogub ikka nagu ise tahab!
Nii et ma pugin rõõmuga kõike! Nt hommikuks sõin karulauguvõiga röstsaia. Mis ma sinna panin – karulauk, või, oliiviõli ja sool. Täna blenderdasin (sest mul oli hommikul nii isu ja ma kohe ei kannatanud oodata kuniks ma karulaugu udupeeneks viilutan), õhtul luban viilutada.
Suure koristuse käigus leidsin oma pastamasina vända üles ning ma sain taas pastat teha! Mulle meeldib pasta! Kõik! Spaghettid, tagliatelled, lasange, gnocchid, tortellinid, canneloonid….
Eile tegingi paar portsu tagliatellet.
Mina tegin eile 7 munast, kuid täiesti normaalne kogus on teha nt 4 munast. Ehk 4 kanamuna, 400gr durumjahu või võib olla ka lihtsalt nisujahu, soola. Kõik kokku ning sõtku, sõtku, sõtku. Tee pallikeseks ja pane hetkeks (u 1tund) kile sisse külma rahunema. Pasta tegemise ajal on samuti vaja natuke jahu.

Ega siin saladust olegi, kruvid masina laua külge ning hakkad väntama. Võtad taignast pallikese, teed kergelt jahuseks ning alustad kõige suurema vahega, lased nii mitu korda läbi masina (lased läbi, voldid kokku ning lased uuesti ja samamoodi uuesti ja uuesti), kui plaat hakkab ilmet võtma, keerad vahe väiksemaks, kuniks saad sileda, imeõhukese plaadi ning siis lased läbi vormi, kastad kergelt jahu sisse, “sopsutad” ning keerad rõngasse, mina ei keeranud kõike rõngasse, sest need läksid nagunii pm kohe vette, laotasin lihtsalt küpsetuspaberile hingama/kuivama.

Lõpuks keetsin ma pastat vees maksimaalselt 5 minutit, kurnasin ning segasin peekoni ja munakollase-koore-parmesani segus, sekka viilutatud karulauku. Kiire, odav ja ülimaitsev!

Ma olin unustanud KUI HEA on ikka kvaliteetne pasta!
Aga ma hakkan taas tööle, ma pean nimelt saama ühe kodulehe valmis ning hetkel olen saanud valmis põhja, logo ja nö kondikava.
Kuidas teil läheb?