
Vutid apelsinimarinaadis
Ingredients
- 10 tk vutte
- 3 tk küüslauguküünt
- 1 sl värsket tüümiani
- 1 sl värsket rosmariini
- 1 pöidla otsa võrra värsket ingveri riivitult
- 1 sl sidrunimahla
- 500 ml apelsinimahla või värsket apelsini (lähimatest maapoodidest ei leidunud, pidin leppima mahlaga)
- soola
- pipart
Instructions
- Raputasin vutid soola ja pipraga üle ning andsin külmikus olla üleöö. Tegelikult piisab ka paarit tunnist.
- Segasin mahla sisse tükeldatud ürdid, riivitud ingveri ja pressitud küüslaugu ning panin vutid marinaadi.
- Lasin neil külmikus olla mõne tunni, aegajalt neid pöörates.
- Pruunistasin vutid kuumal pannil kiiresti mõlemalt poolt ning pani ahjuvormi, põhjale valasin veel natuke marinaadi.
- Küpsetasin vutte 225 kraadis 15 minutit.
- Serveerida kohe nt värkse salatiga. Vutiliha on äärmiselt õrn ning seda on väga kerge kummiks küpsetada. Minul vajas see mõngingast harjutamist. 🙂