Vutid apelsinimarinaadis

 

Vutid apelsinimarinaadis

Ingredients

  • 10 tk vutte
  • 3 tk küüslauguküünt
  • 1 sl värsket tüümiani
  • 1 sl värsket rosmariini
  • 1 pöidla otsa võrra värsket ingveri riivitult
  • 1 sl sidrunimahla
  • 500 ml apelsinimahla või värsket apelsini (lähimatest maapoodidest ei leidunud, pidin leppima mahlaga)
  • soola
  • pipart

Instructions

  • Raputasin vutid soola ja pipraga üle ning andsin külmikus olla üleöö. Tegelikult piisab ka paarit tunnist. 
  • Segasin mahla sisse tükeldatud ürdid, riivitud ingveri ja pressitud küüslaugu ning panin vutid marinaadi. 
  • Lasin neil külmikus olla mõne tunni, aegajalt neid pöörates. 
  • Pruunistasin vutid kuumal pannil kiiresti mõlemalt poolt ning pani ahjuvormi, põhjale valasin veel natuke marinaadi. 
  • Küpsetasin vutte 225 kraadis 15 minutit. 
  • Serveerida kohe nt värkse salatiga. Vutiliha on äärmiselt õrn ning seda on väga kerge kummiks küpsetada. Minul vajas see mõngingast harjutamist. 🙂

Triin H

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating




Back to top